• United Airlines le cere celor 67.000 de angajați din SUA să se vaccineze anti-COVID până la data de 25 octombrie 2021.
  • În caz contrar, aceștia vor fi concediați.
  • 90% dintre piloții United Airlines și 80% dintre însoțitorii de bord au fost vaccinați până acum.
  • United Airlines este prima mare companie aeriană care le cere angajaților să se vaccineze.

Compania aeriană United Airlines le cere celor 67.000 de angajați din Statele Unite ale Americii să se vaccineze anti-COVID până la 25 octombrie 2021, în caz contrar fiind concediați, relatează CNBC.

United Airlines este prima mare companie aeriană care face această solicitare în rândul angajaților.

Până acum, companiile aeriene nu au cerut vaccinarea obligatorie pentru toți angajații, însă au oferit stimulente ca aceștia să se imunizeze. În mai 2021, Delta Air Lines le-a cerut noilor anajați să prezinte o dovadă de vaccinare anti-COVID.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mulți dintre angajații United au raportat până acum că au fost vaccinați 90% dintre piloți și 80% dintre însoțitorii de bord, potrivit oficialilor companiei.

Totuși, compania nu a precizat care este rata generală de vaccinare a companiei.

Facebook este o altă companie care și-a anunțat angajații că trebuie să dovedească faptul că au fost vaccinați pentru a se putea întoarce la birou.

Walmart a declarat în cursul săptămânii trecute că doar personarul corporativ și angajații cu funcție de conducere trebuie să vină la bioru având o dovadă a vaccinării anti-COVID.