• IMM-urile afectate de criză primesc, la cerere, un ajutor total de 350 de milioane de euro.
  • Din acest total, 265 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.
  • Numărul maxim de beneficiari este de o sută de mii.

Dacă ai nevoie de bani pentru capitalul de lucru, află că Ministerul Economiei va elibera în perioada 1 august – 15 septembrie, la cerere, certificate de situaţii de urgenţă în caz că ţi-a fost afectată afacerea de criza COVID-19, conform Camerei Europene de Comerţ şi Industrie şi Franciză.

Vei beneficia de ajutor dacă firma ta a înregistrat o micşorare a veniturilor sau încasărilor de minim 25% în martie, aprilie sau mai, comparative cu media lunilor ianuarie şi februarie.

Mai ai o şansă şi dacă ai avut activitatea întreruptă în perioada stării de urgenţă. Domeniile beneficiare sunt HORECA, turismul, transportul şi organizarea de evenimente. Bugetul pentru capitalul de lucru menit să repornească IMM-urile este de 350 milioane de euro. Din acest total, 265 de milioane de euro sunt din fonduri externe nerambursabile.  

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Dacă ai un IMM cu o cifră de afaceri aferentă anului 2019 curpinsă între 5.000 şi 13.500 de euro, valoarea grantului va fi de 2.000 de euro. Iar în caz că cifra de afaceri ajunge până la 1 milion de euro, valoarea grantului se stabileşte în procent de 15% din această cifră, însă nu poate depăşi 150.000 de euro.  

Poţi primi şi folosi banii doar dacă ai datorii ce privesc achiziţia de servicii şi reparaţii, chiria, datoriile faţă de furnizori, cheltuielile cu stocuri de materie primă şi altele.  Numărul estimat de beneficiari este de maxim o sută de mii.