Producția a fost întreruptă la Uzina Dacia. Aproximativ 8.000 de angajați sunt afectați

Producția a fost întreruptă la Uzina Dacia. Aproximativ 8.000 de angajați sunt afectați Sursa: Merdiafax Foto
  • Situația afectează 50-60% din activitatea de producție și aproximativ 8.000 de lucrători
  • Producția a fost întreruptă din cauza crizei de semiconductori la nivel global
  • Activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5, 8 și 12 februarie, iar La Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, în data de 8 februarie

Uzina Dacia din Mioveni și-a întrerupt activitatea din cauza crizei de semiconductori la nivel global, situație care afectează 50-60% din activitatea de producție și aproximativ 8.000 de lucrători, a precizat, pentru Aleph News, Direcția Comunicare Groupe Renault România.

„În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori”, precizează sursa citată.

Astfel, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5, 8 și 12 februarie, iar La Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, în data de 8 februarie.

„Echipele Grupului, Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială care afectează mare parte din sectorul auto”, arată Direcția Comunicare Groupe Renault România, în răspunsul pentru Aleph News.