• Un instalator de panouri fotovoltaice are pierderi de peste 100 000 mii de euro din cauza blocajului din programul “Casa Verde Fotovoltaice”
  • La un an şi jumătate de la lansarea programului, niciun panou nu a fost montat
  • Autorităţile înaintează termene pe care nu le respectă

Dan Tudose este unul din cei aproape 200 de instalatori aprobaţi în cadrul programului “Casa Verde Fotovoltaice”. Are în depozit 800 de panouri fotovoltaice care aşteaptă de cel puţin un an să fie montate pe casele oamenilor. Acest lucru însă nu poate fi făcut din cauza faptului că Administraţia Fondului pentru Mediu nu a publicat încă listele finale cu persoanele aprobate în program. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus că toate cererile au fost analizate, iar listele vor apărea în curând. În cadrul programului, sunt prevăzute fonduri totale de peste 113 milioane de euro.

Dan Tudose, instalator în cadrul programului AFM:  „În fiecare dintre aceşti paleţi se află câte 31 de panouri fotovoltaice, pentru o sută de prosumatori. Ne dorim ca Autoritatea să comunice în mod regulat cu instalatorii sau cu beneficiarii, astfel să avem o informaţie pe care să ne bazăm. Ne dorim nişte termene care să fie respectate“. 

Vișoiu Gheorghe, aplicant în cadrul programului “Casa Verde Fotovoltaice”: La consumul meu de vreo 300 de KW pe lună, panoul fotovoltaic ar acoperi cam 80%. Aş economi 80% din ceea ce consum în fiecare lună“

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Marian Mândru, reprezentant GREENPEACE:  „Eficienţa acestui program este destul de scăzută, dacă din ianuarie 2019, până la mijlocul lui 2020, nu există nici măcar un beneficiar al acestui program. Au fost foarte multe promisiuni, promisiunile nu s-au concretizat, nu există niciun fel de comunicare a motivelor pentru care s-au amânat promisiunile“.