• Proprietarii piscinelor acoperite acuză guvernul că aplică dubla măsură
  • Piscinele din interior nu pot funcţiona, potrivit legii
  • Doar piscinele arondate bazelor sportive sunt deschise la interior

Se împlinește curând un an de când piscinele au fost închise din cauza pandemiei. Doar cele arondate bazelor sportive pot funcționa, zice guvernul.

Proprietarii care au investit în centre spa și piscine spun că nu mai pot rezista mult. Este și cazul lui Horațiu Buzatu, care a investit 2 milioane de euro. Spune că a fost nevoit să trimită 12 din cei 16 angajați pe care îi avea în șomaj tehnic.

Horaţiu Buzatu, proprietarul unui centru SPA: “Nu pot să înţeleg ce este diferit în cazul unei piscine private faţă de piscina nu ştiu cărei asociaţii sau nu ştiu cărui club sportiv. Sau ce este diferit între un client ce intră pe uşă şi un sportiv? Pentru că normele care se aplică în acele cazuri pot fi, la fel de bine, aplicate şi aici. Respectiv un număr de metri pătraţi afectat fiecărui client.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cezar, reprezentantul unei pensiuni din Predeal: “Sunt foarte multe solicitări. Noi avem fotografiile acolo unde arătăm ce se întâmplă şi cum se întâmplă. Nu avem voie să o folosim. (…) Cel puţin jumătate din clienţi i-am pierdut din cauza faptului că nu putem utiliza piscina şi sauna.”

Ce condiţii trebuie să îndeplinească bazele sportive

Condiţii pe care trebuie să le îndeplinească bazele sportive, potrivit ORDINULUI Nr. 619/1077/2020 din 12 iunie 2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive:

  • Bazele trebuie să fie împrejmuite.
  • Fiecare punct de acces trebuie să fie păzit.
  • Trebuie să se facă triajul observaţional al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă.
  • La accesul în bază, persoanele trebuie să fie trecute pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-CoV-2.
  • Accesul este permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia: numărul maxim de utilizatori se va calcula în funcţie de suprafaţa totală a spaţiilor dedicate pregătirii fizice şi sportive, astfel încât fiecărei persoane să îi revină un spaţiu de cel puţin 7 mp.
  • Nu este permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (duşuri, saună, sală de masaj, sală de mese etc.).
  • Accesul la vestiare se face cu respectarea distanţei de siguranţă: 2 metri între utilizatori sau 4 mp pentru fiecare utilizator.