• 100.000 de angajați HoReCa vor fi concediați înainte de finalul anului.
  • Industria restaurantelor a pierdut un miliard de euro din cauza crizei.
  • Radu Ionescu, antreprenor: „Este un protest culinar împotriva pandemiei și împotriva măsurilor pe care noi le considerăm un pic injuste

Radu Ionescu, proprietarul Kaiamo și-a adaptat business-ul la vremurile de astăzi. A renunțat la meniurile a la carte și și-a scos restaurantul în stradă. Este un mod în care alege să protesteze față de măsurile impuse de autorități, care i-au pus lacătul pe restaurant.

A creat o listă cu mâncăruri mai simple, dar pline de personalitate.
“Elefanții și nepoții nu uită niciodată nimic”, “O gură de 1989” sau “Foamea e cel mai bun bucătar” sunt doar câteva dintre preparatele din meniu.

Radu Ionescu a explicat care este atmosfera din restaurantul lui, dar și ce pierderi a adus criza Covid pentru business-ul pe care îl conduce.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Este un protest culinar, un protest al nostru de la restaurante, dar cred că al întregii industrii, împotriva pandemiei și împotriva măsurilor pe care noi le considerăm un pic injuste. Pentru că este o luptă de supraviețurie.

HoReCa este o industrie foarte fragilă, care se zbate acum între viață și moarte, iar tot ce putem să facem este să aducem acum în fața lumii, toate sacrificiile pe care o mână de copii încearcă să le facă zi de zi pentru a sta în viață.”, a spus Radu Ionescu.

Chiar dacă vremea de afară nu prea este în asentimentul lui, Radu speră ca oamenii să i se alăture.

„Voi fi aici afară cât este nevoie, pentru că nu am altceva de făcut. Nu am cum altcumva să gătesc și să fac ceea ce știu să fac. Așa că, dacă acesta este modul în care trebuie să o fac, o voi face. Nu o să mă dau la o parte nici pentru frig, nici pentru zăpadă, nici pentru nimic altceva.”, a mai adăugat Radu Ionescu.

Radu Ionescu a mai vorbit și despre pierderile măsurate până acum.

„Pierderile nici nu pot fi măsurate în cifre. Este o pierdere de peste 70-80 la sută, dar este mai mult o pierdere emoțională, o pierdere sufletească, dar nu vreau să fie și o pierdere a unui vis. De aceea HoReCa trebuie să fie repornită, piețele trebuie să fie repornite” a mai spus Radu Ionescu.