• Industria HoReCa a protestat în această seară în Capitală, în faţa Guvernului.
  • Pierderile industriei sunt de 80% faţă de anul trecut.
  • Protestatarii cer ca autorităţile să nu mai ia decizii nejustificate.

UPDATE HoReCa, protest în Piața Victoriei

În Piaţa Victoriei, cei din HoReCa şi-au zis nemulţumirile. A fost plin în faţa Guvernului după ce industria restaurantelor a ajuns la capătul răbdării.

Vânzările le-au scăzut cu 80% faţă de anul trecut. HoReCa era o industrie de cinci miliarde de euro anual. În Bucureşti sunt 3.700 de restaurante care au afaceri cumulate de circa 1,5 miliarde de euro.

Atâta timp cât în statisticile INSP-ului pe ultimele două săptămâni HoReCa apare cu un singur focar şi cu cinci persoane confirmate mi se pare că este o măsură pripită, ca să fiu drăguţ cu voi”, spune Cezar, proprietarul unui restaurant.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Statul a vorbit, dar nu a făcut nimic concret”, mai spune Cezar.

O parte din terasă este încălzită, dar nu este acoperită. Dacă plouă, la revedere, dacă ninge, la revedere. În aer liber nu poţi să stai când sunt zero grade, poţi să ai o sută de încălzitoare”, a adăugat Cezar Andrei.

Ce sperăm să obţinem este o discuţie şi o coerenţă în luarea unor decizii. Au fost alegerile, a fost bine, am participat toţi, am intrat toţi în aceeaşi căsuţă de vot, neaerisit, ne nimic şi acum am pus totul în cârca restaurantelor.

Acum au închis pentru o săptămână. Săptămâna asta noi plătim taxe, plătim impozite, plătim chirii, plătim salarii. Am făcut distanţare între mese, am scos din mese, am pus plante între mese. Am făcut lucruri. Angajaţii noştri toţi poartă mască, poartă mănuşi”, spune Simona Oprea, proprietar de restaurant.

Îmi place meseria mea, cu meseria asta mi-am întreţinut familia şi îmi întreţin familia şi nu văd altceva, altă meserie s-o fac”, declară Mihai.

Sunt în faliment! Am băgat în renovare şi toate astea peste 12 mii de euro”, spune Boșnigeanu Ștefan.

Protest HoReCa în Piața Victoriei, între orele 20:00 și 23:00

După ce autoritățile au decis închiderea restaurantelor, barurilor, cluburilor și cafenelelor la interior, în mai multe județe, printre care și București, cei din HoReCa se strâng să protesteze în Piața Victoriei.

Angajații și angajatorii din HoReCa au anunțat un protest, azi, între orele 20.00 – 23.00.

Mișcare a fost anunțată pe Facebook după decizia de a închide restaurantele și cafenelele. Ultimul protest desfășurat de reprezentanții HoReCa s-a desfășurat în august 2020, când peste 200.000 de angajaţi din hoteluri şi restaurante şi-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest față de menţinerea restricţiilor privind epidemia de Covid-19.

Până la ora redacătrii acestui articol, aproape 10.000 de persoane și-au anunțat intenția pe Facebook de a participa la protest.