• Pentru a asigura viitorul copilului tău, îi poți economi alocația
  • Există conturi de economii pentru copii disponibile la oricare banncă
  • Important este ca acest obiectiv să fie unul pe temern lung

În vremuri tulburi ne dăm seama cât de important este să îți planifici viitorul. Dacă nu alt tău, măcar al copiilor.

Irina Chițu, directorul platformei financiare FinZoom, explică care este cea mai la îndemână metodă a părinților de a economisi bani pentru copiii lor.

„Important este ca acest obiectiv să fie unul pe termen lung. Poți începe să pui bani de-o parte pentru copil, până la vârsta de 18 ani când îi va folosi. Dar trebuie să pui bani de-o parte de când se naște.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Nu e nevoie să pui foarte mulți bani. Poți pune chiar și alocația pe care o primește în fiecare lună copilul, 300 de lei până la doi ani și 150 de lei, în acest moment. Restul ține de comportament, de perseverența ta în a economisi acei bani, pentru acest obiectiv și să nu te atingi de ei.”, a explicat aceasta.

Pentru a putea economisi cu spor, Irina Chițu ne-a mai spus și care sunt cele mai sigure depozite bancare pe termen lung.

„Banii își pierd din valoare în timp, pentru că intervine inflația. Sunt conturi de economii pentru copii la toate băncile. Dezavantajul este că dobânzile nu sunt mai bune, dar și te poți atinge de ei fără să fii penalizat.”, a mai spus aceasta.