Raed Arafat, șeful DSU, la „Marius Tucă Show”: ,Avem șansa ca în următoarele o săptămână, două, să simțim o scădere dacă respectăm regulile.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) îți explică într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ,,Ochii pe mine!” de ce au fost nevoiți, de la începutul pandemiei, să ia aceste măsuri dure.

,,Haideți să vedem ce-i în jurul nostru. Nu mai avem locuri pentru pacienți în București. Aceste măsuri nu sunt niște pedepde. Sunt mulți oameni asimptomatici.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Șeful DSU, despre redeschiderea restaurantelor:Când incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea va fi sistată”

Reamintim că marți seara, Raed Arafat și Nelu Tătaru au anunțat redeschiderea restaurantelor în înterior, cu respectarea anumitor condiții.

„Referitor la programul teatrelor, restaurantelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Atunci când depăşeşte 1,5  şi până la 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea va fi sistată.”

R. Arafat: „Se apropie iarna, anotimpul preferat al virusului”

Cât privește o posibilă reîntoarece la perioada în care ieșeam din casă cu declarația pe propria răspundere, șeful DSU îți spune că numărul infectărilor ar putea crește în perioada iernii și că totul ține de respectarea regulilor.

   ,,Noi sperăm să nu ajungem acolo sub nicio formă și, în același timp, aici este efort comun al tuturor. Dacă noi, măsurile pe care acum le-am anunțat și care mâine vor fi stabilite și prin ordinele de guvern… dacă noi le respectăm, avem șansa ca în următoarele o săptămână, două, să simțim o scădere, să vedem o scădere.

  Dacă noi nu respectăm regulile și îi ascultăm pe toți care ne ies și ne spun “fără mască și nu respectați și nu ascultați și ăia mint și ăia nu știu ce”, și lumea nu ascultă și nu respectă regulile, riscul de a crește mai departe numărul cazurilor este unul real, mai ales în perioada iernii, când este frig, când este exact vremea care îi place virusului. Noi trebuie să fim foarte atenți cum luăm informațiile, cum respectăm recomandările și nu numai când ne văd alții, ci și când nu ne văd. Acest lucru trebuie respectat.”