• Aproape 500 de mii de șomeri au fost în România în octombrie.
  • Numărul românilor rămași fără serviciu, comparativ cu octombrie 2019, a crescut cu 127 de mii.
  • Conform unui studiu făcut de platforma de recrutare eJobs, în 2020 au fost înregistrate lunar circa 1,5 milioane de aplicări.

Anul ăsta ai avut nevoie de un job parcă mai mult decât oricând. Și piața parcă a fost mai activă. Rata șomajului a ajuns, în octombrie, la 5,3%.

Așadar, aproape 500 de mii de șomeri au fost în România în octombrie. Asta înseamnă că numărul românilor rămași fără serviciu, comparativ cu octombrie 2019, a crescut cu 127 de mii.

Amy Abăluță, corespondent Aleph News, știe exact cifrele. Aproximativ 5 milioane de angajați avem noi în momentul de față în România. 1,2 milioane dintre ei sunt bugetari, iar restul până la 5 milioane lucrează la privat. Dar să știi că dacă cei de la stat au avut job-ul securizat, nu s-a întâmplat la fel și la privat. Să ne gândim, de exemplu, la cei care lucrau în hoteluri sau restaurante. Mulți și-au pierdut job-ul din cauza pandemiei și au fost nevoiți să se reprofileze.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Conform unui studiu făcut de platforma de recrutare eJobs, în 2020 au fost înregistrate lunar circa 1,5 milioane de aplicări. O treime dintre candidații de pe piața locală și-au trimis CV-ul, în medie, la 20-30 de angajatori. Totodată, au fost candidați care au ajuns chiar și la 100 de aplicări de la începutul anului și pâna acum. 7,3% dintre respondenți au declarat că au trimis CV-ul la atât de multe companii, încât nici nu le mai știu numărul.