Reacţia OMV despre o posibilă vânzare a Petrom

Reacţia OMV despre o posibilă vânzare a Petrom Foto: Profimedia
  • O posibilă vânzare a OMV Petrom este văzută de către specialiştii din piaţă ca fiind puţin probabilă
  • Austriecii de la OMV controlează 51% din Petrom
  • Austriecii au intrat în acţionariatul Petrom în anul 2004

O posibilă vânzare a OMV Petrom (simbol bursier SNP) este văzută de către specialiştii din piaţă ca fiind puţin probabilă, mai ales în contextul în care tot interesul pieţei, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, este orientat spre zona de energie verde.

„Aceasta nu este o informaţie publicată, sunt doar zvonuri publicate, aşa că vă rugăm să înţelegeţi că noi nu comentăm asupra unor zvonuri“, au transmis reprezentanţii OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, la solicitarea ZF.

Reacţia vine după ce în presa austriacă, mai precis în ziarul Kurier, au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV, privind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom.

Austriecii de la OMV controlează 51% din Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, adică au un pachet de circa 2,5 miliarde de euro.

Austriecii au intrat în acţionariatul Petrom în anul 2004.