• Venirea studenților la facultate nu va impulsiona cu mult piața imobiliară
  • Ionela este studentă și preferă să închirieze un apartament ca să aibă intimitate
  • Dacă vrei să dai afară un chiriaș problematic o poți face prin două modalități

Redeschiderea universităților ar putea însemna o gură de oxigen pentru piața imobiliară. Studenții se vor întoarce în sălile de curs și vor avea nevoie de cazare.

Cu toate acestea, prețurile nu vor crește semnificativ, susține Ovidiu, care este broker imobiliar de mai bine de zece ani. Asta pentru că studenții nu au bani prea mulți pentru chirie. Sunt dispuși să dea între 200 și 500 de euro.

Ovidiu Pasăre, broker imobiliar: „Cred că destul de puțin. Momentan oferta este mult prea mare decât cererea, iar studenții nu vor mișca decât un segment destul de mic. Nu văd un avânt foarte mare. Partea de studenți care închiriază apartamente în București sau chiar și în marile orașe e clar că va mișca un pic segmentul de jos al pieței chiriilor.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ionela este din Chișinău și învață la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Tânăra a explicat de ce a ales să stea în chirie.

Ionela Costin, student: „E important să am liniștea mea să am rutina proprie, e importantă curățenia pe care o mențin. La vârsta pe care o am eu deja am alte priorități.”

Cum pot fi dați afară chiriașii problematici?

De asemenea, dacă ești proprietar și chiriașul îți face probleme nu este chiar ușor să îl dai afară.

Bogdan Dobrescu, avocat: „Se face o notificare trimisă prin executorul judecătoresc și se dă un termen de 30 de zile. În contextul în care nu se ajunge la o evacuare se merge cu o acțiune în instanță, pentru acțiunea în instanță avem nevoie de contractul de închiriere și se achită o taxă judiciară de timbru de 100 de lei pentru evacuare și de aici se obține o sentință judecătorească. Astfel de dosare de evacuare că despre asta discutăm se soluționează mai repede, având în vedere caracterul urgent.”