Acțiunile listate la Frankfurt ale GameStop Corp s-au triplat în timpul ședinței de joi, depășind creșterea de 100% a vânzătorului cu amănuntul de jocuri video înregistrată pe Wall Street, pe măsură ce micii traderi europeni s-au alăturat noului impuls de cumpărare, relatează Reuters.

Acțiunile GameStop au crescut cu până la 240% în tranzacționarea de dinanitea deschiderii oficiale a bursei și au crescut cu 210% începând cu 07:41 GMT.

Creșterea vine după câteva săptămâni în care acțiunile s-au mișcat în limite relativ mai strânse.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Este un maraton, nu un sprint. Orice s-ar întâmpla rezistă dorinței de a vinde. Cu cât ținem mai mult, cu atât este mai mare”, a spus @catchme1fyoucan, un utilizator din Italia al platformei de tranzacționare eToro, într-o discuție privind GameStop.

Analiștii nu au putut identifica un motiv pentru mișcarea bruscă, dar cel puțin unul a exclus aceleleași motive care au declanșat „raliul Reddit” din ianuarie, când investitorii amatori s-au războit cu fondurile speculative au pariat pe scăderea acțiunilor GameStop.

Unii utilizatori Twitter au citat alți factori, printre care și demisia lui Jim Bell, directorul financiar al GameStop, anunțată marți.

Acțiunile listate în SUA ale GameStop au crescut cu aproape 104% miercuri și au fost oprite de mai multe ori într-o mișcare care a început după 19:30 GMT.

Acțiunile germane ale operatorului de cinematografie AMC Entertainment, un alt stoc favorizat luna trecută de traderi pe forumurile de discuții online, cum ar fi WallStreetBets de la Reddit, au crescut cu 41% după o creștere de 18% la bursa americană.