• Reprezentanții HoReCa din Madrid au protestat față de restricțiile impuse.
  • În Spania sunt aproape un milion de români.
  • Patronii de restaurante și baruri din Spania cer un ajutor de 8,5 miliarde de euro.

Patronul de restaurant sau bar din Spania își strigă disperarea în stradă. Cere ajutor de la premierul Sanchez ca să nu dea faliment.

„Executivul socialist de la Madrid lucrează deja la un pachet de măsuri de sprijin pentru industria ospitalității. Se anunță bonificații fiscale sau chiar scutirea de la plata asigurărilor sociale pentru angajați, prelungirea scadentelor la creditele acordate de stat și de renegocierea chiriilor. Patronul de restaurant din Spania cere premierului Sanchez ajutoare ca în Germania, care a pregatit 10 miliarde pentru HoReCa, sau în Franța unde somajul tehnic a fost aprobat până în 2022.

De exemplu, Patxi Trujillo are un restaurant în Bilbao și a fost nevoit să închidă din cauza pandemiei. Acum două zile a găsit un plic sub ușă cu suma de 30 de euro și un mesaj anonim de la un client. Acesta spune asa ‘Eu pot să muncesc luna asta. Așa că am scos din cont suma pentru ceea ce aș fi consumat aici dacă restaurantul tau ar fi fost deschis în luna noiembrie’”, a transmis corespondentul Aleph News la Madrid, Felix Damian.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ