• Fondurile de pensii private au depăşit 14 miliarde de euro
  • Sunt 8 milioane de conturi deschise de români la fondurile de pensii
  • Un român are în contul de pensie privată aproape 1800 de euro

Fondurile de pensii încep să devină o preocupare pentru români – banii lor sunt tot mai mulți și tot mai bine investiți. În plus, lumea citește despre marea temere e vestului – creșterile fondurilor de pensii sunt încetinite de problemele lumii de după coronavirus.

Sunt 8 milioane de conturi deschise de români la fondurile de pensii – în total sunt peste 14 miliarde de euro – aproape 73 de miliarde de lei. Un român are în contul de pensie privată aproape 1800 de euro, 8900 de lei, iar contribuția lunară medie este de 190 de lei – aproape 40 de euro de fiecare plătitor din cei 89 milioane.

În 2020, chiar dacă au fost multe probleme, au fost mai mulți români care au plătit la fondurile de pensii, fiind o creștere de aproape 6%.

Din cele 14 miliarde administratorii de fonduri de pensii au investit în titluri de stat și au și jucat pe piața de capital – aproape 20% în acțiuni.
Profitul realizat este 1,35 miliarde de lei la 9 luni din 2020. Majoritatea acțiunilor sunt externe – de la Adidas, Daimler la Henkel, iar interne de la Transgaz, Transelectrica sau OMV.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ