• Ministrul Cătălin Drulă spune că nu e cazul să ne facem probleme
  • Drulă afirmă că autostrada din Moldova o să existe, doar că am trimis costuri neclare în PNRR
  • Primele decontări ar putea veni chiar anul acesta, a precizat ministrul Transporturilor

Știi că așteptăm bani europeni prin PNRR ca să avem și noi autostrăzi. Comisia Europeană tocmai ce a trimis noi obiecții legate de Planul României.

Ministrul Cătălin Drulă spune că nu e cazul să ne facem probleme. Autostrada din Moldova o să existe, doar că am trimis costuri neclare în PNRR.

„Sunt observații de lucru, sunt tot felul de chestiuni tehnice, ne-au cerut clarificări asupra unor elemente de cost, spre exemplu, dar nu sunt lucruri de fond, ba chiar am primit cumva felicitări. Câteva zeci de persoane care lucrează, pentru că sunt chestiuni care merg pe toate domeniile de trasnport, sunt chestiuni tehnice, se pregătește o documentație în mod serios.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

În ceea ce privește mecanismul de decontare, el va fi disponibil când va fi aprobat planul întreg al României, pentru că de fapt se fac două viramente anuale. E puțin diferit decât programele operaționale”, a spus Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Primele decontări ar putea veni chiar anul acesta, a precizat Drulă.

„Noul termen, care cred că e realist, nu optimist”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Cristian Ghinea, responsabilul cu întreg PNRR, nu a oferit, deocamdată, explicații legate de ce anume cere de la noi, concret, Comisia Europeană.