• Paracetamolul a fost cel mai bine vândut medicament
  • Creşterea Ropharma a fost de 50% în martie faţă de aceeaşi perioadă anul trecut
  • Vânzările medicamentelor oncologice sunt în scădere

Românii cumpără de teamă. Asta este concluzia industriei pharma. Vânzările de medicamente împotriva răcelii au avut un bum în martie, când oamenii au cumpărat medicamente de răceală cu carul. Mihai Miron, director de dezvoltare la Ropharma, zice că în septembrie, când a venit al doilea val, clienţii şi-au îndreptat atenţia către vitamine.

Cifra de afacaeri Ropharma a depăşit 100 de milioane de euro în 2019. Locurile din top zece sunt împărţite egal de produsele luate cu prescripţie şi cele fără reţetă. Cele mai cumpărate zece produse au 15% din totalul vânzărilor de medicamente după volume din România.

Pacienţii români au cumpărat 9,7 milioane de unităţi de Nurofen în primele opt luni din 2020. Parasinus are 7,7 milioane de unităţi vândute anul acesta. Paracetamol are 6,5 milioane de unităţi vândute în primele opt luni. Aspenter, pe locul 6 în top, are 6 milioane de unităţi vândute.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Mihai Miron, director de dezvoltare Ropharma: ”A predominat foarte mult cererea pe produsele să zic care sunt folosite pentru tratamentul împotriva Coronaviruslui şi anume paracetamolul, produsele pentru răceală şi gripă. Au avut creştere produsele amintite anterior 200-300%. Din păcate am avut o scădere de 70% pe produsele oncologice. Iniţial a fost foarte greu să aducem şi preţurile la măşti au fost foarte mari, adică îmi amintesc foarte bine prima sau a doua săptămână din martie când am luat un număr mai mare de măşti şi preţul nostru de achiziţie a fost undeva la 3,50 lei. Luna cea mai bună în acest an a fost martie. A fost o creştere undeva cu 50%, 40-50% faţă de luna martie anul trecut.”