• Românii vor cu orice preț să devină proprietari
  • În rândul tinerilor, cei mai mulți studenți stau în chirie
  • Între 18 și 25 de ani, 80% stau în chirie
  • Între 25 și 35 de ani, 80% au proprietatea lor

Dacă pui un român să aleagă între proprietate și chirie, cu siguranță o să aleagă să dețină apartamentul în care locuiește. Aici se încadrează și tinerii. Ei stau în chirie doar dacă este nevoie. Nicoleta și Alexandru Manea îți explică care este trendul pe piața imobiliară în rândul tinerilor și de ce.

Nicoleta Manea, broker owner ANG Holding: „La noi în România simțul proprietății este mult mai dezvoltat decât în alte orașe. Toată lumea își dorește să nu mai plătească o chirie așa încât majoritatea persoanelor care stau deja cu chirie prefer mai degrabă să plătească o rată la bancă, ca mai apoi să fie sigur că se aleg cu o proprietate.”

Alexandru Manea, CEO ANG Holding: „Dacă ne raportăm ca și vârstă între 18 și 25 de ani, cred că 80% stau în chirie. Între 25 și 35 de ani, 80% au proprietatea lor, caută să cumpere o proprietate și peste 35 de ani, bineînțeles majoritatea, adică 99% stau în proprietate cumpărată, nu chirie.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dorin are 33 de ani și lucrează la o corporație din București. El a dorit cu orice preț să devină proprietarul unui apartament.

Dorin Chioaru, proprietar apartament: „Când stai cu chirie îți este foarte greu să te apuci să faci unele amenajări care sunt pe placul tău. Într-un final cu ajutorul familiei am putut să strâng acești bani și am dat avansul pentru acest apartament. M-am gândit că vreau un apartament într-un complex nou pentru că șansele să găsesc vecini de vârste apropiate sunt mai mari.”

Andreea, în schimb, locuiește cu chirie într-un cartier din Cluj-Napoca. Ea are 25 de ani și toată viața înainte să poată să-și cumpere un loc al ei.

Andreea Cîmpan, chiriașă: „Încă nu sunt foarte sigură pe cariera pe care mi-am ales-o sau locul unde vreau să mă stabilesc sau să rămân. Atât în materie de oraș din România, cât inclusiv în materie de țară. Nu sunt sigură dacă vreau să rămân în România.”