• Piața acoperișurilor a fost evaluată la 250 milioane de euro
  • Între 2009 și 2019 acest sector a crescut cu 88%
  • Prețul unui acoperiș pornește de la aproximativ 2.000 de euro

Un acoperiș solid deasupra capului. În asta vor investi mai mult românii anul acesta. O spun jucătorii din piața acoperișurilor, evaluată la 250 milioane de euro.

Și care va crește cu circa 5% ca volum anul acesta, scrie Ziarul Financiar. Principalul motor al accelerării sunt atât renovările, cât şi migrația românilor către mediul rural, pe fondul pandemiei. Mai mult, într-un deceniu, sectorul a crescut cu 88%.

Camelia Popescu este manager la producătorul de materiale de construcții Lindab România. Spune că, la început de an, se observă o creștere de preț la materiile prime pe care le folosesc jucătorii din piață.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Așa că vei plăti în funcție de ce materiale îți dorești pentru acoperiș. Mai ales că cererea pentru produsele premium va crește, scrie Ziarul Financiar.

Camelia Popescu, manager Lindab: „În general clienții noștri și din experiența pe care o avem, își schimbă acoperișul sau cumpără un acoperiș cam o dată în viață. În piață, în funcție de complexitatea acoperișului, poți să pleci de la 2.000 de euro și poți să ajungi la oricât în funcție de cât este casa ta, ce tip de materiale îți dorești.”