• Astăzi s-au deschis restaurantele în interior, în Brașov
  • Localurile funcționează la o capacitate de 30%, iar pentru cină mesele sunt rezervate
  • La Casa Hirscher s-au făcut rezervări încă de alaltăieri, înainte de ședința CJSU
  • Erik, administratorul localului, spune că va avea profit bun atunci când vine căldura
  • Cătălin, din Caracal, a venit cu familia la munte și nu e nevoit să mănânce în frig

E sărbătoare la Brașov. De azi sunt deschise restaurantele în interior așa că pune-ți haine frumoase pe tine și fă rezervare pentru cină. Altfel, nu prea ai șanse să găsești vreo masă liberă. Antonia a ales Casa Hirscher, din centrul istoric al Brașovului, ademenită de design.

„Culorile mi s-au părut foarte interesante și aspectul lui m-a atras și mi-am dat seama că o să fie o mâncare foarte bună și gustoasă”, spune Antonia.

Și Cătălin a venit cu familia din Caracal și savurează o supă de dovleac în interior. Soția și-a comandat un corden bleu cu sos de ciuperci, iar fiica paste făcute în roată de gorgonzola.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Ne simțim bine. Am găsit loc chiar când am venit aici. E un lucru bun că s-au deschis restaurantele”, spune Cătălin Enache.

Restaurantul a înregistrat pierderi de 50%, din cauza pandemiei

Cu un design care te duce cu gândul la vacanță, palmieri în restaurant și mese colorate, frumos decorate, Erik, administratorul, s-a ales cu pierderi de peste 50% din cauza pandemiei. Spune că va avea un profit consistent abia după ce se va încălzi afară.

Atunci locurile de pe terasă și cele din interior vor fi ocupate integral. Oricum, deja oamenii au făcut rezervare încă de alaltăieri când au aflat că marți CJSU va decide soarta restaurantelor din Brașov.

„Nu ne-am hazardat să începem cu personal mai mult, stoc mai mare. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, să vedem care o sa fie comportamentul cleinților, dacă de fapt o să fie mai mulți clienți sau aceeași și dar se mută în interior”, spune Erik Kovacs, administratorul restaurantului Casa Hirscher.

Momentan lucrează doar 14 angajați, aceeași care serveau și pe terasă. Dacă se va aglomera, și ceilalți șapte rămâși acasă vor fi chemați la muncă.