Salariul mediu al directorilor generali americani a crescut cu 14%, până la 21,3 milioane de dolari

Sursa foto: Profimedia
  • Mărirea de salariu s-ar putea datora investiţiilor în acţiuni şi creşterea rapidă a bursei
  • Salariul unui director general american a crescut cu 14% în 2019
  • În 2019, cel mai bine plătit CEO a fost Elon Musk, cu 595,3 milioane de dolari

Un studiu realizat de Institutul de Politică Economică(EPI) arată că diferenţa dintre salariul celor mai buni directori şi restul angajaţilor este uimitoare. În 2019, salariul pentru un CEO a crescut cu 14%, la o medie de 21,3 milioane de dolari, conform CNBC.

Conform studiului, la care au participat 350 de firme din America, directorii de top sunt plătiţi de 320 de ori mai bine decât un muncitor clasic, mai mult decât atât, se aşteaptă o creştere a salariilor şi în 2020.

„În timp ce creşterea salariilor pentru majoritatea americanilor stagnează de zeci de ani, compensaţia directorilor generali continuă să se umfle”, a declarat Lawrence Mishel, unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

În efortul de a reduce decalajul salarial Mishel şi Kandra, autorii studiului, au numit câteva soluţii: impozite mai mari pentru directori, rate de impozite mai mari pentru companiile cu decalaje de salarii uriaşe, sau plafonarea salariilor directorilor generali.

În 2019, Elon Musk, directorul general şi fondatorul Tesla, a fost cel mai bine plătit CEO cu 595,3 milioane de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Pay Index.

După Musk urmează Tim Cook, CEO-ul Apple, cu 133,7 milioane de dolari. Locul trei este ocupat de Tom Rutledge, CEO al Charter Communications, cu 117 milioane de dolari.