• Samsung Electronics a semnat miercuri un parteneriat cu IBM, pentru a combina „edge computing” cu rețelele private 5G.
  • Scopul parteneriatului este de a ajuta clienții să automatizeze producția.
  • Companiile sunt cele care vor putea beneficia de noile tehnologii dezvoltate de IBM și Samsung.

Tehnologia „Edge computing” folosește realitatea augmentată și învățarea automată pentru a analiza datele în masă, la locul unde ele au fost adunate – indiferent dacă este fabrică, platformă petrolieră sau spațiu de birouri – înainte de a le muta pe servere la distanță în „cloud”. Pentru a funcționa, acest sistem are nevoie de transferuri rapide de date de tipul semnalelor 5G, explică jurnaliștii Reuters.

„Întreaga idee de a vă putea conecta la tehnologia edge și a rula aplicații de procesare rapidă pentru întreprinderi are mult sens, mai ales atunci când este în timp real sau semi-timp real”, a spus Taher Behbehani, director general la Samsung Electronics America .

Un alt gigant al telecomunicațiilor, Verizon, a semnat acorduri acum două luni, de această dată cu Microsoft și Nokia pentru a încerca să exploateze creșterea așteptată a cererii din partea companiilor care doresc să utilizeze noi instrumente, pe măsură ce 5G devine omniprezent.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Echipamentul Samsung 5G, care acoperă mai multe benzi din spectrul 5G, va funcționa cu tehnologiile cloud IBM, inclusiv platforma sa de margine, serviciile de integrare și produsele de inteligență artificială.

Steve Canepa, directorul general IBM pentru afaceri de comunicații, a declarat că această colaborare va ajuta companiile să își integreze datele cu diferite aplicații avansate.

Luna trecută, IBM a lansat o platformă cloud adresată operatorilor de telecomunicații care implementează tehnologia 5G, utilizând sisteme de la firma sa de software Red Hat. A înscris 35 de parteneri, inclusiv furnizori de echipamente de rețea și furnizori de software – printre care Samsung și Nokia – pentru a construi un ecosistem.