• Grupul sud-coreean are de câștigat din sancțiunile Washingtonului împotriva rivalului său chinez, Huawei, semnând un acord cu Verizon în valoare de 6,6 miliarde de dolari pentru rețelele 5G.
  • Se așteaptă ca Samsung să-și extindă cota de piață globală 5G prin câștigarea mai multor oferte în SUA, în Europa și în Orientul Mijlociu.
  • Recent, Samsung a declarat că până la sfârșitul acestui an intenționează să-și mărească cota de piață la 20% în sfera echipamentelor de telecomunicații.

Beneficiind de pe urma politicii administrației președintelui Trump față de compania chineză Huawei, Samsung Electronics a încheiat un acord de 6,6 miliarde de dolari cu Verizon pentru construirea de rețele 5G în SUA, relatează Financial Times.

Compania sud-coreeană a declarat luni că a semnat un contract pentru furnizarea de echipamente de telecomunicații wireless operatorului american până la sfârșitul anului 2025. Componentele vor fi utilizate pentru serviciile de telecomunicații 5G ale Verizon, potrivit unor surse care sunt la curent cu acest aspect.

Acordul vine în timp ce SUA majorează sancțiunile pentru Huawei. Washingtonul a interzis luna trecută vânzarea de cipuri care folosesc tehnologie americană către compania chineză, lovind în echipamentele 5G și afacerile cu telefoane ale Huawei.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Companiile vor alege Samsung pentru echipamentele 5G

„Mai multe companii vor apela la Samsung pentru echipamentele lor 5G din cauza restricțiilor SUA împotriva Huawei și împotriva Nokia, din cauza unor probleme legate de calitate”, a declarat Kim Young-woo, analist la SK Securities. „Dacă excludem Huawei și Nokia, nu mai există multe alternative, în afară de Samsung și de Ericsson”.

Se așteaptă astfel ca Samsung să-și extindă cota de piață globală 5G prin câștigarea mai multor oferte în SUA, în Europa și în Orientul Mijlociu.

Huawei a încercat să își lanseze rețelele 5G la nivel global, dar Washingtonul a făcut presiuni asupra altor țări să-i urmeze exemplul, astfel că mai multe țări, printre care Marea Britanie și India, au început să elimine treptat echipamentele Huawei din infrastructura lor 5G.

Samsung are o prezență globală relativ mică pe piața echipamentelor de telecomunicații, cu o cotă de 3% în 2019, potrivit firmei de cercetare Dell’Oro Group, pe când Huawei are 28 %, Nokia 16 % și Ericsson 14 %. Recent, compania a declarat că până la sfârșitul acestui an intenționează să-și mărească cota de piață la 20%.

Pe fondul unei puternice concurențe între producătorii globali de echipamente de telecomunicații pentru dominația în domeniul tehnologiei 5G, Samsung a investit masiv în cercetare și dezvoltare.

Compania consideră că 5G este un important factor de profit în viitor, deoarece piața globală a smartphone-urilor – unul dintre cele mai mari fluxuri de venituri – nu mai este atât de profitabilă, pandemia de coronavirus afectând semnificativ cererea de telefoane la nivel global.

În această dimineață, la Seul, acțiunile companiei au crescut cu 2,1%.