• TeraPlast Bistriţa şi-a remunerat investitorii cu un randament de 102% în 2020
  • MedLife, furnizor de servicii medicale private, aproape s-a dublat anul acesta
  • Cele mai abrupte scăderi din BET: Romgaz, Sphera Group și Transgaz

A fost un an atipic și pentru burse. Dar investitorii cu nervi de oțel au fost răsplătiți din plin. Vorbim despre companii care au avut de câștigat în anul pandemic, dar și despre cele care au avut de suferit de pe urma crizei COVID-19 și care şi-au văzut business-ul afectat.

Topul este condus de două companii antreprenoriale, o situație surprinzătoare, care nu a mai fost la Bursă în ultimii ani. Vorbim de TeraPlast și MedLife, două acțiuni care au dublat practic banii investitorilor în 2020. Pe locul 3 găsim o companie din sectorul de utilități, respectiv TransElectrica, cu un randament de aproximativ 30%.

Cum HoReCa a fost cel mai afectat sector economic, ca urmare a acestor măsuri extraordinare de carantină, evident că aceste măsuri s-au reflectat negativ mai ales asupra unor companii listate. La Sphera Group, administratorul vedem o scădere de 20%, așadar ppierderi pentru investitori.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Este vorba doar despre companiile din structura indexului principal, BET, deci doar companii din prima ligă bursieră. 10 acțiuni au fost pe minus, iar 7 pe plus. În comparație cu situația din primăvară, este o performanță destul de semnificativă