• Bitcoin și alte monede digitale s-au depreciat luni
  • Bitcoin a scăzut cu peste 11%, la 35.828,06 dolari
  • Scăderea vine după o perioadă îndelungată de creștere masivă și poate semnala faptul că investitorii își încaseză profiturile

Bitcoin și alte monede digitale s-au depreciat luni, fapt care a șters aproximativ 170 de miliarde de dolari de pe întreaga piață a criptomonedelor, relatează CNBC.

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a ajuns luni la 959,53 miliarde de dolari, la 12:10 ora Singapore, în scădere de la 1.100 de miliarde de dolari cu o zi mai devreme, potrivit Coinmarketcap.

Bitcoin a scăzut cu peste 11%, la 35.828,06 dolari, în jurul orei 12:15, ora Singapore. Ether, a doua valută digitală ca mărime, a scăzut cu aproximativ 15%, până la 1.126,72 dolari.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Scăderea vine după o perioadă îndelungată de creștere masivă și poate semnala faptul că investitorii își încaseză profiturile. Bitcoin este în creștere cu peste 340% în ultimele 12 luni, iar săptămâna trecută a atins un maxim istoric la puțin sub 42.000 de dolari.

Într-o notă de cercetare recentă, JPMorgan a spus că bitcoin ar putea atinge 146.000 de dolari pe termen lung, întrucât concurează cu aurul ca monedă „alternativă”. Strategii băncii de investiții spun, totuși, că bitcoinul ar trebui să devină substanțial mai puțin volatil pentru a atinge acest preț.

Dar unii critici, precum David Rosenberg, economist și strateg la Rosenberg Research, au numit bitcoin o bulă speculativă.