• Un scandal atrage atenția asupra culturii la locul de muncă la cel mai mare grup de comerț electronic din China.
  • Alibaba se confruntă cu un scandal de agresiune sexuală, în mijlocul mișcării #MeToo din China.
  • Angajata și-a acuzat șeful că a agresat-o sexual după ce a fost forțată să bea mult la un banchet de afaceri.

Un scandal atrage atenția asupra culturii la locul de muncă la cel mai mare grup de comerț electronic din China, relatează Financial Times.

Alibaba se confruntă cu un scandal de agresiune sexuală, în mijlocul mișcării #MeToo din China. Într-o scrisoare internă datată „înainte de răsărit”, directorul general al Alibaba, Daniel Zhang, s-a angajat să schimbe cultura companiei și a anunțat concedierea unui manager care ar fi agresat sexual una dintre angajate. El a adăugat că alți doi directori care nu au acționat după incident au demisionat.

Zhang a calificat presupusa agresiune drept o „umilință pentru toți cei de la Aliren”, sau „oamenii lui Ali”, așa cum se numesc angajații companiei. „Trebuie să reconstruim și trebuie să ne schimbăm”, a spus el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a declarat că angajata a raportat prima dată agresiunea pe 2 august, dar șefii grupului ei de afaceri „nu au reușit să acorde prioritate protecției angajaților” și nu au luat nicio măsură.

„Când angajatul a raportat un act oribil, cum ar fi un viol, nu au luat decizii în timp util și nici nu au [luat] măsuri adecvate”, a scris Zhang, adăugând că Li Yonghe, șeful de resurse umane al unității, a demisionat.

Acuzațiile au stârnit furie în China în weekend, iar 6.000 de angajați ai Alibaba s-au alăturat duminică unui grup online pentru a cere schimbări. Într-o scrisoare, angajații au declarat că presupusa agresiune a scos la iveală „lacune sistematice” în administrarea companiei.

Victima presupusei agresiuni și-a prezentat cazul pe panoul de mesaje intern al Alibaba și a organizat un protest în cafeneaua companiei după ce managerii ei nu au luat măsuri în urma acuzațiilor.

Într-o relatare postată pe forumul de mesaje vineri seara târziu, angajata și-a acuzat șeful că a agresat-o sexual după ce a fost forțată să bea mult la un banchet de afaceri.

Scandalul a avut loc la câteva zile după ce starul pop Kris Wu a fost reținut de poliția din Beijing sub suspiciunea de viol, după ce mai multe femei l-au acuzat că și-a folosit influența pentru a face presiuni asupra lor pentru a face sex. Wu a negat acuzațiile.

Acțiunile Alibaba listate la bursa din Hong Kong au scăzut cu aproape 3 procente.