Gabriel Rizea transformă copacii care erau tăiați ca lemne de foc în adevărate opere de artă.

Zeci de buşteni putreziţi au devenit astfel sculpturi. În mai puţin de un sfert de oră, un buştean a căpătat chipul unui bătrân.

Gabriel e inginer silvic. Când a învățat să mânuiască drujba, a prins și gustul pentru artă. Așa că a mers la facultate de profil. În șapte ani, a transformat zeci de lemne în opere, unele dintre ele expuse prin oraș. (SINCRON)

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

„În general, îmi place să fac lucrări şi sculpturi ca să smulg un zâmbet de pe feţele oamenilor.(…) Nu e greu. E frumos, e incitant”, a spus Gabriel Rizea, sculptor.

Cele mai multe dintre sculpturile lui Gabriel îşi găsesc imediat clienţi. Preţurile pieselor pornesc de la câteva zeci de euro şi pot ajunge şi la peste 2.000 de euro.

Medicul Bogdan Stănoiu şi-a decorat casa şi grădina cu opere sculptate cu drujba. Prima piesă cumpărată de la Gabriel a fost o căsuţă în copac, făcută dintr-un nuc care stătea să cadă.

„Primele au fost chiar din crengile din acel nuc. A făcut mai multe sculpturi. Apoi, mi-a plăcut foarte mult una dintre lucrările din Grădina Botanică. Acea băncuţă cu vulturul. Şi am şi eu una. Sunt fericitul posesor al uneia. Fiica mea, fan Harry Potter, la un moment dat, i-am făcut o surpriză de ziua ei. Mi l-a făcut chiar pe Harry Potter., a spus Bogdan Stănoiu