• Pentru curieri, perioada sfârșitului de an este una profitabilă
  • Alte joburi scoase la concurs de Sărbători sunt cele de șofer, vânzător sau patiser
  • Trendul joburilor sezoniere de Crăciun se menține de câțiva ani

Pentru curieri, Black Friday și Crăciunul sunt cele mai solicitante perioade ale anului. În perioada asta, firmele de livrări au nevoie de întăriri, așa că fac și angajări. Un curier livrează de Crăciun chiar și 170 de colete pe zi.

Cele mai căutate joburi sunt de șofer, vânzător, cofetar, patiser, brutar sau chiar promoter. Joburile se adresează atât canditaților tineri, la început de carieră, cât și celor cu experiență în piața muncii și inclusiv segmentul de vârstă de peste 45 de ani. Aceștia din urmă care au avut cele mai mari dificultăți în găsirea unui loc de muncă anul acesta.

Față de anii precedenți, diferențe multe nu sunt, în fiecare an incepând cu luna noiembrie crește numărul de locuri de muncă pe aceste poziții.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

O diferență însemnată constă în scăderea puternică a cererii în ceea ce privește joburile destinate animatorilor pentru petreceri. Și asta pentru că au dispărut petrecerile de Sărbători, petrecerile pentru copii, cele organizate de companii, fiindcă anul acesta Crăciunul va fi petrecut în sânul familiei.