• Sectorul pirvat cere să fie sprijinit în domeniul transformării digitale și în criză
  • Granturile de redresare sau fost direcționate către sectorul public
  • Fără finanțare, reprezentanții IMM-urilor se tem că își vor pierde afacerile

IMM-urile și Centrele de Inovare Digitală din România sunt lăsate să piară.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene folosește banii veniți de la Unuinea Europeană doar în sectorul public.

Este vorba de afectarea competitivității economiei românești la nivel European până la urmă. Este păcat pentru că ceea ce facem noi full time este să reprezentăm la nivel european și internațional economia românească și să o sprijinim și avem și noi nevoie de sprijin din partea autorităților publice din România.”, a explicat Bianca Muntean, coordonator Centrul de Inovare Digitală al Transilvaniei.

Practic, domeniul transformării digitale în sectorul privat nu va fi deloc sprijinit în criză. Proiectele pregătite ca la carte și depuse pentru finanțare sunt ignorate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dacă nu există resurse ne vom trezi în șase luni, un an, în imposibilitatea și de a funcționa la nivelul organizațiilor suport, dar vom avea probleme reale, plecând de la investiții noi, de la ce însemnă cash flow în activități curente, de la a supraviețui în perioadele acestea destul de complicate.”, a menționat Ciprian Morcan, manager firmă de consultanță.