- Andreea lucrează de acasă şi este nevoită să participe şi la cinci şedinţe pe zi.
- Viorel Panaite îți spune că, deşi eşti acasă, trebuie să ai bun simţ şi decenţă.
- Numai în Bucureşti, 65% dintre angajaţi lucrează de acasă.
Andreea lucrează în domeniul IT, într-o multinaţională. Din cauza epidemiei, ea şi colegii ei trebuie să lucreze de acasă.
A fost anunţată că este posibil să se întoarcă la birou abia în luna septembrie. Aşa că este nevoită să participe şi de cinci ori pe zi la şedinţe pe Zoom. Iar cum casa i-a devenit birou, trebuie să fie foarte atentă la lucrurile din jurul ei.
Viorel Panaite, consultant, spune că trebuie să fii decent în timpul şedinţelor, însă acest lucru ţine foarte mult şi de politica firmei.
Numai în Bucureşti, 65% dintre angajaţi lucrează de acasă. Aproape 49% dintre românii care lucrează de acasă spun că se simt inconfortabil să se întoarcă la birou.
TOP ARTICOLE
- Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei
- Diana Șoșoacă cere ajutorul Serviciilor Secrete: „Să-și facă treaba, să oprească această mazilire a poporului român”
- Min. Educației vrea ca elevii din clasele terminale să meargă la școală și în scenariul roșu
„Am un anumit nivel de așteptări din partea colegilor mei și consider că orice am face, trebuie să avem un dram de decență. Rufele murdare, da, e posibil să le vezi, dar ne mai atragem atenția.
Mă îmbrac, nu rămân în pijamale, deci asta înseamnă și pantalonii, dar nu mai depun la fel de mult effort cu look-ul”, a mărturisit Andreea, care lucrează în domeniul IT.
„Sunt lucruri de bun simţ. Ține, aşa cum spuneam, de normele fiecărui grup. Unele grupuri sunt foarte informale şi de multe ori au întâlniri în pijama, pentru că se întâlnesc la o şedinţă şi nu au probleme să se întâlnească aşa, dar sunt unele mai instituţionale, mai formale, şi atunci un minim de rigoare cred că am vrea să vedem”, a explicat Viorel Panaite, consultant.
- Care ar fi fost scorul dacă ne-am fi dus la vot în martie? Un vaccin încă nu era disponibil, iar majoritatea localităților aveau restricții
- Marea Britanie a identificat șase cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului
- O stație terestră Starlink a lui Elon Musk, în pericol din cauza îngrijorărilor legate de „riscurile undelor electromagnetice asupra sănătății”
- Portugalia investește 400 de milioane de euro în programe de digitalizare a educației. Cum stă România la acest capitol
- Sorin Cîmpeanu: „Suntem în situația în care suntem și din cauza faptului că nu mai avem specialiști.”