• Tesla a fost somată să suspende defrișarea unei păduri aflate zona în care urmează să se construiasă primul sediu gigant din Europa.
  • O astfel de acțiune ar pune în pericol șerpii aflați în hibernare, spun ecologiștii.
  • Tesla a refuzat să comenteze.

„Landesumweltamt (Autoritatea de Stat pentru Mediu) și Tesla vor fi consultate acum, trebuie să facă observații până în această după-amiază și apoi vom evalua situația”, a declarat marți un purtător de cuvânt al instanței administrative din Frankfurt an der Oder din estul Germaniei, relatează Reuters.

Un tribunal german a transmis companiei de vehicule electrice, Tesla, deținută de miliardarul american, să suspende defrișarea unei păduri din lucul unde urmează să se construiască un nou sediu gigant, la Gruenheide, după ce ecologiștii au spus că tăierea mai multor copaci ar putea pune în pericol șerpii aflați în hibernare.

Atât Tesla, cât și Autoritatea de Stat pentru Mediu au refuzat să comenteze subiectul, până la acest moment.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Proiectul Tesla de a începe construirea primei sale fabrici europene și a centrului de proiectare depinde de aprobarea condiționată de către autoritățile locale de planificare, care sunt obligate să consulte grupurile ecologice locale și comunitatea.

Activiștii de mediu dintr-un grup local, NABU, au declarat pentru Reuters că șarpele neted, cunoscut și sub numele de Coronella austriaca, este posibil să hiberneze în pământ în locul respectiv și astfel, activitatea de tăiere a copacilor îi poate perturba somnul de iarnă.

Autoritățile locale examinează, de asemenea, afirmațiile NABU conform cărora Lacerta agilis, cunoscută și sub numele de șopârla de nisip, ar putea fi, de asemenea, pusă în pericol prin extinderea Tesla, a spus grupul.

Constructorul auto a anunțat planurile de a construi o fabrică gigantîn Gruenheide, în afara Berlinului, încă din noiembrie anul trecut, cu intenția ca fabrica să fie funcțională până la 1 iulie 2021, pentru a începe construirea crossover-ului său electric, Model Y.