• Restaurantul deschis la Cluj de bucătarul cu o stea Michelin, rezervat cu luni înainte.
  • La restaurantul deschis de bucătarul Bogdan Dănilă este greu să prinzi o rezervare.
  • Restaurantul luptă să primească prima stea Michelin din România.
  • Șapte bucătari lucrează ca să primeşti în farfurie doar mâncare fresh şi gustoasă.

Bogdan Dănilă, singurul bucătar român care a lucrat la un restaurant cu o stea Michelin, a deschis la Cluj Napoca un restaurant unic în ţară, cu mâncare de sezon de tip fine dining. A transformat preparatele în artă, iar vestea s-a împrăștiat repede. Să prinzi o rezervare aici nu e așa simplu.

Nu vrem să luăm pui din Franța, vrem să luăm pui de la Alba Iulia și facem aceleași preparate, aplicăm aceeași tehnică ca la Paris sau Londra, dar vrem să celebrăm produsul românesc cel mai mult. Bucătăria românească este foarte frumoasă, avem multe ingrediente care sunt subapreciate, după părerea mea“, spune Bogdan Dănilă, bucătar chef.

Restaurantul numit Pastel are un aer elegant, iar gustul fin al mâncării te plimbă cu gândul prin întreaga lume. Tot ce primeşti în farfurie este fresh şi extrem de gustos.

O să vă pregătesc un ton tataki. Este o bucată de ton marinată în sos de soia. Este unul dintre starterele noastre, foarte bine vândut, un preparat destul de fresh asemănător cu sushi-ul. Îl servim cu o reducţie de sos de soia. Preparatele sunt simple, platingurile nu sunt complicate, vrem să aducem în evidenţă mâncarea”, explică bucătarul.

Şapte bucătari lucrează pentru ca preparatele să fie demne de stele Michelin. Secretul stă în produsele care vin fie de la producători locali sau din străinătate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

“Noi facem un meniu sezonier, o să schimbăm meniul de patru ori pe an. Toate ingredientele sunt fresh. Nu putem folosi roşii iarna, roşiile cresc vara. Scopul nostru este să aducem prima stea Michelin din România“, spune Alexandru Strugar.

Deşi munca din spate nu se vede, clienţii simt experienţa chefilor atunci când gustă mâncarea. 

“E genul ăla de loc în care vii pentru experienţă mai mult decât pentru a-ţi satisface foamea. Îmi place mult curăţenia şi servirea“, spune Iustiniana Ștefan, clientă.