• Bogdan Dănilă, a primit la New York în 2017 o stea Michelin
  • Beckham, Abramovich şi Sylvester Stallone sunt doar câteva dintre vedetele cărora chef Bogdan le-a gătit
  • Bogdan va deschide în mai, la Cluj, un restaurant unic în Europa de Est

A făcut artă în bucătărie, iar acum vrea să pună stele în farfurie. Bogdan Dănilă e singurul român cu o stea Michelin după ani de muncă în cele mai scumpe restaurante din lume.

A lucrat şapte ani cu Gordon Ramsay, i-a gătit lui Beckham şi Abramovich, iar steaua Michelin a primit-o când a ajuns în America. După ce restaurantele s-au închis, a avut timp să se ocupe şi de proiectele lui. Vrea să încurajeze tinerii bucătari din ţară, iar în mai va deschide la Cluj un restaurant unic în Europa de Est unde vedetele vor fi produsele românești.

„Doi oameni care m-au influenţat sunt Gordon Ramsay, un bucătar cu care am lucrat şapte ani, care mi-a şlefuit personalitatea şi atenţia la detaliu şi Jason Atherton, din Londra care este un foarte bun antreprenor. (…) Bucătar cu stea Michelin înseamnă să ai o experienţă în bucătăria clasică franţuzească de la ghidul Michelin, dar trebuie să găteşti foarte mult de sezon şi să ai produse locale. Bucătăria românească este foarte frumoasă, avem multe ingrediente care sunt subaprecieate după părerea mea. Eu vă dau un exemplu: gălbiorii care sunt ciupercile mele preferate, le cumpărăm în fiecare an în New York, la restaurantul la care lucrez, şi le aducem din România”, a spus Bogdan Dănilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI