• În ultimele 2 luni și jumătate, peste 40 de milioane de cereri de șomaj au fost depuse de americani
  • Piața muncii nu a mai fosta atât de afectată de la „Marea Criză” (începutul anilor 1930)
  • Statisticile arată că rata șomajului a urcat la 14.7%, iar 1 din 4 americani a rămas fără job

Pandemia de coroanvirus a lovit puternic sectorul economic, iar zeci de milioane de oameni au rămas fără joburi, doar în SUA. Peste 40 de milioane de americani au completat cereri de șomaj în ultimele 10 săptămâni, numărul șomerilor fiind cel mai mare în istoria recentă. Anterior, doar în timpul „Marii Crize”, de la începutul anilo 30, americanii nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație pe piața muncii, informează The Guardian.

Rata șomajului a urcat la 14.7% la nivelul țării, comparativ cu 4.4% în luna martie, la începutul pandemiei. Aceste cifre reprezintă situația de luna trecută, de atunci alte milioane de persoane au aplicat pentru șomaj, astfel că procentul privind rata șomajului va fi mult mai mare.

Americanii de culoare și hispanicii sunt cei mai afectați, scrie The Guardian, iar 55% din totalul șomerilor sunt femei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În medie, un american care aplică pentru șomaj va primi din partea statului un ajutor de 980 de dolari. Anterior pandemiei, ajutorul de șomaj se situa în jurul valorii de 380 de dolari, însă acum, fiecare stat este responsabil, iar sumele variază pe teritoriul țării.