• Joburile work from home sunt la mare căutare și în 2021
  • Cele mai active domenii în recrutare au fost retail, medical & pharma, IT, financiar-consultanță și construcții

Pandemia a blocat domenii întregi de activitate, însă au fost și unele unde angajatorii au făcut angajări, iar specialiștii în resurse umane susțin că tendința se va păstra și anul acesta.

Dacă anul trecut numărul joburilor remote a explodat, se pare că tendința se va păstra și anul acesta, potrivit celor de la Best Jobs.

Acest tip de joburi vor avea o creștere de 60% anul ăsta. De asemenea, o altă tendință în 2021 va rămâne și digitalizarea companiilor. Își vor digitaliza atât procesul de recrutare, cât și pe cel al activității angajaților

Cei mai mari angajatori au fost cei din domeniile retail, medical & pharma, IT, financiar-consultanță și construcții. Aceste șase domenii au fost responsabile pentru mai bine de 60% din recrutările de anul trecut. Iar în total, numărul recrutărilor a crescut cu 19% în 2020, față de 2019.

Din totalul joburilor pentru care s-a recrutat anul trecut, 52% au fost pentru poziții de birou, 33% au fost pentru lucrători, iar 15% au reprezentat joburi pentru funcții de management și coordonare echipe. Locurile de muncă vedetă în 2020 au fost cele work from home. Au existat peste 600.000 de căutări din partea angajaților.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI