• Start-up-ul R-CREATE a realizat primul serviciu de ambalare refolosibilă din România.
  • Ambalajul returnabil este pentru comenzile online, asta îi va scuti de cutii, hârtii și folii de plastic.
  • România reciclează în prezent doar aproximativ 15% din deșeurile produse.

Perioada reducerilor aduce în casele românilor colete care aglomerează coșul de gunoi. Soluția acestei probleme: ambalajul bumerang, care e returnabil. Practic, se întoarce la distribuitor.

Ideea a venit de la două tinere din București – Adina și Linda. Cu ajutorul unui start-up, au lansat primul serviciu din România care pune la dispoziţia magazinelor online ambalaje returnabile.

„La sediul magazinului online se împachetează în acest ambalaj returnabil. Ajung la client prin intermediul curierului. Clientul desface punga, îşi preia produsul, lasă punga înapoi şi s-a terminat.”, a spus Adina Huma, Fondatoare R-Create.

„Nu vrei doar căştile, vrei să înţelegi şi tu tot felul de instrucţiuni de folosire. Acestea sunt obiecte pe care noi nu vrem să le luăm din cadrul pachetului pentru că au o valoare în sine. Dar bubble wrap-ul şi cartonul nu au nicio valoare în sine.”, a precizat Linda Vasilescu, Fondatoare R-Create.

Roxana lucrează în marketing. Din preocuparea pentru mediul înconjurător, acum doi ani a pornit o comunitate pe Facebook, „Micile Bucurii”.

„Vin în pungile acelea lipite care nu sunt reciclabile. Nu am ce face cu ele decât să le arunc la coşul de gunoi şi la groapa de gunoi.

În Bucureşti nu existau tomberoane de reciclare foarte aproape de casă. Le strângeam aşteptam să se strângă suficiente cât să mă duc să le reciclez.

Pentru mine, eu care înţeleg nevoia şi de ce-ul din spatele ambalajului, da,aş da bani extra, I would go the extra mile (Aş da bani în plus, aş face efort în plus).”, a explicat Roxana Buzețelu, antreprenor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ