• Statul român a aprobat un credit de 300 de milioane de lei pentru Blue Air
  • Blue Air face un apel disperat către stat pentru că are nevoie să primească banii cât mai repede.
  • Cifra de afaceri a companiei aeriene a fost de circa 2,2 miliarde de lei în 2019.

Blue Air, compania cu o cifră de afaceri de circa 2,2 miliarde de lei în 2019, face un apel disperat către Guvern. Are nevoie să primească banii din împrumut cât mai repede.

„Rugăm Guvernul României să permită continuitatea activităţii Blue Air prin aprobarea în timp util a Actului Normativ necesar pentru emiterea garanţiei de stat”, au transmis reprezentanţii companiei Blue Air într-un comunicat.

Înainte de epidemie, Blue Air transporta peste patru milioane de pasageri pe an. Între 20 martie şi 30 iulie, însă, activitatea a fost mult redusă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aşa s-au văzut cei de la Blue Air nevoiţi să ceară statului un împrumut de 300 de milioane lei, rambursabil în şase ani. Cu banii aceștia ar trebui să acopere pierderile generate de criză şi să poată rămâne pe piaţă.

Guvernul a aprobat acest credit într-o şedinţă din 23 aprilie, după ce Blue Air ar fi demonstrat că are capacitatea de a reintra pe profit după reluarea activităţii.

În primăvară, Blue Air a mai luat şi un credit de 30 de milioane de lei, de la Eximbank, pentru a plăti certificatele de carbon.

În timpul stării de urgenţă, Blue Air a zburat doar pentru repatriere, transporturi de măşti, echipamente sanitare şi mâncare.

Autor articol: Anamaria Abăluță