• Austria vrea limitarea curselor aeriene low-cost la nivelul UE.
  • Propunerea a venit din partea ministrului austriac al Mediului, Leonore Gewessler.
  • Gewessler: „Lucrăm în prezent la o soluție în linie cu legile UE pentru a lupta împotriva prețurilor de dumping care dăunează mediului”.

Leonore Gewessler, ministrul Mediului din Austria, plănuiște să aducă acțiuni legale la nivelul Uniunii Europene pentru limitarea curselor aeriene low-cost, relatează Euractiv.

„Lucrăm în prezent la o soluție în linie cu legile UE pentru a lupta împotriva prețurilor de dumping care dăunează mediului”, a declarat ministrul austriac.

Leonore Gewessler nu aste la prima pronure de aceste gen. În 2020, ministrul a anunțat o propunere similară, după ce guvernul de la Viena a afirmat că va acorda Austrian Arlines 650 de milioane de euro pentru a salva compania de la faliment. Ulterior, problema curselor low-cost a fost trecută în plan secundar din cauza pandemiei de COVID-19 care a afectat puternic companiile aeriene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Și Timmermans a anunțat planuri similare

„Acest subiect a fost primit cu mare interes în Europa și vom continua cu el”, a afirmat Gewessler, care mai spus ă propunerea, care în prezent este în forma finală de redactare, urmărește să interzică „crearea unor prețuri artificiale” mai mici decât costurile reale ale companiilor aeriene.

În urmă cu o săptămână, Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de schimbările climatice, a anunțat planuri similare, cerând limitarea curselor scurte și majorarea prețurilor biletelor.

„Am fost foarte mulțumită că Timmermans a recomandat limitarea zborurilor pe distanță scurtă”, afirmă Gewessler.