• Afacerile de familie merg bine, în ciuda pandemiei
  • Păstrarea afacerii în familie este un scop foarte important pentru mulți
  • Cifra de afaceri a business-ului soților Cupcea în 2020: 1,6 milioane de lei

Proprietarii afacerilor de familie sunt optimiști. 86% dintre ei spun că vor reveni la cifra de afaceri pe care o aveau înainte de pandemie până la anul, o arată datele „Family Business Survey”.

Dar cu toții recunosc că a fost un an greu. 20% dintre ei au băgat bani în plus în afacere pentru a o ține deschisă. Pentru 82% dintre ei, afacerea reprezintă bunul cel mai de preț. Angela Cupcea are două magazine cu produse moldovenești pe care le gestionează împreună cu soțul său.

Angela Cupcea, proprietar magazin Basarabia: „Suntem practic împărțiți, fiecare gestionează câte un magazin. Dintotdeauna ne-am dorit să facem ceva al nostru, am lucrat foarte mulți ani, și eu și soțul, în sistemul bancar. Acum chiar este o plăcere pentru că mă dedic trup și suflet și poate datorită acestui fapt avem și rezultatele pe care le avem.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Angela este optimistă și speră că afacerea va rezista încă 15 ani. Așa că visează că va lăsa afacerea moștenire copiilor.

Angela Cupcea, proprietar magazin Basarabia: „Deja situația, față de ce s-a întâmplat în primăvară – vară anul trecut, s-a schimbat. Deci este o tendință deja spre bine. Cam la începutul anului 2022 o să revenim. Cel puțin la moment este doar în familie și nici macar nu m-am gândit 1% că o să o vindem. Într-adevăr, o facem pentru a o putea lăsa moștenire.”