• Statele Unite au avut o creştere economică de 33,1% în trimestru al treilea al anului 2020
  • Este vorba de cea mai mare creştere economică a SUA din perioada postbelică
  • Economia SUA a avut o scădere extrem de mare, de 31,4%, în trimestrul al doilea al anului 2020

Statele Unite au avut o creştere economică de 33,1% în trimestru al treilea al anului 2020, anunţă Departamentul american al Comerţului, citat de CNBC. Potrivit estimărilor preliminare, în perioada iulie-septembrie, PIB-ul SUA a crescut cu 33,1%. Economiştii estimau o creştere de 32% în trimestrul al treilea. Este vorba de cea mai mare creştere economică a SUA din perioada postbelică. Precedentul record era de 16,7%, în primul trimestru al anului 1950.

Economia SUA a avut o scădere extrem de mare, de 31,4%, în trimestrul al doilea al anului 2020, în contextul suspendării activităţilor economice din cauza restricţiilor epidemice. Creşterea economică din trimestrul al treilea a fost stimulată de mărirea consumului şi de reluarea activităţilor de afaceri, în principal în sectorul imobiliar.

Ian Shepherson, economist la firma de consultanţă financiară Pantheon Macroeconomics: „În lipsa unor măsuri suplimentare de stimulare economică, prognoza pentru trimestrul al patrulea este a unei creşteri de 4%, deşi marja de eroare a calculelor este foarte mare.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE