• În 2007, când a fost înfiinţată, Te-Rox Prod a avut afaceri de 250.000 de euro
  • Grupul din Paşcani produce huse, sisteme de siguranţă și scaune auto pentru copii
  • Te-Rox are afaceri cumulate de 30 mil. euro şi circa 900 de salariaţi
  • Holmbergs a fost înființată în urmă cu 80 de ani
  • Holmbergs livrează anual peste 13 milioane de scaune auto pentru copii

Vei avea centuri de siguranță, de producție suedeză. Pentru că suedezii de la Holmbergs transferă în România o parte din producție, la Pașcani.

Astfel că jumătate din producţia din Ungaria şi Lituania va fi realocată la noi, în Moldova. Cum au reușit? S-au înțeles cu Doina Cepalis, una dintre cela mai mari antreprenoare de la noi și au cumpărat fabricile ei, Te-ROX Prod. Diana nu se înstrăinează de firme, ci le va administra pe cele din România.

Așa că investitorii străini sunt bineveniți la Pașcani, o zonă evitată de mulți până acum. Și Bogdan Alecu îți spune că Moldova este complet ruptă de principala piață de desfacere a României, Vestul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Bogdan Alecu, jurnalist, Ziarul Financiar: „Moldova are nevoie de cel puțin două autostrăzi, o data să unească Moldova regiunea de Nord cu cea de Sud, iar în al doilea rând, are nevoie de această autostrada care să traverseze munții. România nu este nici o mare piață, nici în proximitatea unei mari piețe și nu are nici infrastructură, practice noi avem toate bilele negre cu putință.”

Diana Cepalis, antreprenoare: „Am considerat o oportunitate extraordinară integrarea într-un grup important, cu afaceri la nivel global. Pentru Te-Rox înseamnă un orizont clar de dezvoltare, iar pentru Holmbergs, un canal pentru extindere.”