Țara care are cea mai scumpă cafea. Un bucureştean plăteşte mai mult decât locuitorii din Roma, Madrid sau Lisabona

  • Un bucureștean plăteşte mai mult pentru o cafea decât locuitorii din Roma, Madrid sau Lisabona.
  • Un bucureştean plăteşte în medie 3,02 dolari pentru o cafea.
  • În regiunea Europei Centrale şi de Est, Bucureştiul are printre cele mai mari preţuri la cafea, alături de Praga (3,13 dolari) şi Bratislava (3,04 do­lari).

Un bucureştean plăteşte în medie 3,02 dolari pentru o cafea, preţul fiind de regulă mai mic decât cel din Occident şi din Europa de Vest.

Există însă şi excepţii, şi anume urbele din sudul Bătrânului Continent, în frunte cu Roma (2,47 dolari), Lisa­bona (2,52 de euro) sau Madrid (2,75 de euro), arată o analiză a platformei SavingSpot.

Pentru a realiza World Coffee Index 2021, un studiu care relevă atât preţul mediu, cât şi consumul mediu de cafea din princi­palele oraşe ale Europei, specialiştii platformei au folosit reţeaua TripAdvisor pentru a analiza în fiecare oraş-capitală preţurile la espresso, latte şi cappuccino în cinci cafenele diferite. Apoi a fost realizată o medie.

În regiunea Europei Centrale şi de Est, Bucureştiul are printre cele mai mari preţuri la cafea, alături de Praga (3,13 dolari) şi Bratislava (3,04 do­lari). Din Europa, campioană absolută este Elveţia, cu 5,65 dolari.