• Compania aeriană Tarom este investigată de Comisia Europeană.
  • Analist financiar: „Tarom este deocamdată în pierdere“.
  • Tarom nu este la prima suplimentare cu bani veniți de la stat.

Comisia Europeană investighează Tarom pentru a vedea cum a fost cheltuit ajutorul de stat în valoare de 190 de milioane de euro.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, îți spune că procedura este una normală. Singurul risc este acela ca în urma verificărilor, planul de restructurare să fie respins. Totuși, unii operatori privați privesc acest ajutor cu alți ochi. Ei sunt de părere că sunt încălcate legile concurenței și, prin urmare, i-au acționat în instanță.

Președintele Consiliului Concurenței: Nu avem un conflict cu Comisia

Eu mă aștept ca undeva la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor să fie aprobat planul de restructurare. Nu avem un conflict cu Comisia. Suntem într-o procedură normală, dar, cum s-a spus, sunt și mai atenți decât de obicei pentru că Ryanair-ul și Wizzair-ul atacă toate deciziile care s-au dat în Europa pentru ajutorarea aviației“, spune Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Tarom nu este la prima suplimentare cu bani veniți de la stat. Cu 3 miliarde de lei pierdere în ultimii 10 ani din care 454 de milioane numai anul trecut, Tarom pare că dă testul de supraviețuire în fiecare zi. Mai mult, suplimentele financiare din partea statului pare că nu sunt suficiente.

Analist financiar: „Tarom este deocamdată în pierdere“

Tarom deocamdată este în pierdere și aici ar trebui ca autoritățile, conducerea acestui operator național, de care avem mare nevoie și care trebuie să rămână în viață, să ia măsuri de restructurare a cursurilor și de optimizare a veniturilor“, spune Adrian Bența, analist financiar.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA