• Tendințele actuale în amenajările de birouri ergonomice: mult spațiu, multifuncționalitate și zone de relaxare
  • Intimitatea e și ea importantă
  • O reamenajare de birou te costă, în medie, între 250 și 500 de euro pe metru pătrat

Noul open office devine și „mai open”. Este mai aerisit, multifuncțional și cu zone de relaxare. Acestea sunt tendințele actuale în amenajările de birouri ergonomice, conform unui studiu făcut de o firmă specializată în soluții de amenajări și mobilier de birou.

Intimitatea e și ea importantă. Poate fi creată cu ajutorul cabinelor și al panourilor acustice, dar și al pereților.

Alexandru Horațiu Didea, managing partner, Workspace Studio: „Marea majoritate încep să implementeze ideea aceasta de share desking. Astfel încât să zicem că dacă ai 300 de angajați o să pui doar 150 de birouri fizice. În schimb, vei avea zone de proiect, cafeterii, zone de cabine acustice. O tendință clară este micșorarea numărului de birouri și mărirea numărului de puncte de teleconferință.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Răzvan lucrează de la birou, pentru că se concentrează mai bine decât acasă. Și se simte și protejat acolo, chiar dacă e epidemie.

Răzvan, project manager: „Purtăm măști, avem grjiă să nu stăm chiar toți la un loc tot timpul. Ce fac eu e că merg la mulți alții în birou și măsurile diferă foarte mult de la unii la alții. Noi trebuie să muncim și fiind în sectorul ăsta de construcții, de amenajări, nu se poate munci de la dinstanță. Trebuie chiar să fii acolo.”

O reamenajare de birou te costă, în medie, între 250 și 500 de euro pe metru pătrat, la fel ca înainte de pandemie, spun specialiștii.