• De mâine, Tesla va fi inclusă în S&P 500
  • Tesla a avut profit cinci trimestre la rând
  • Tesla este cea mai tranzacționată companie străină de investitorii români
  • Anul acesta acțiunile Tesla au crescut cu 624%

Compania lui Musk pare să nu resimtă efectele pandemiei. Din contră. Tesla va fi inclusă mâine în topul S and P 500. Acesta este unul dintre cei mai importanți indici bursieri din lume, care analizează performanța la bursă a celor mai mari 500 de companii listate pe piața americană. Acțiunile gigantului au crescut cu peste 52 la sută după anunțarea acestei decizii.

Ca să îți faci o idee despre ce profit vorbim, Tesla a depășit valoarea de piață a General Motors și Ford combinate. Are o valoare de piață de peste 600 de miliarde de dolari și ce trebuie să îți spun neapărat este că săptămână trecută bursieră a încheiat-o cu 695 de dolari pe acțiune, ceea ce a fost un nou record pentru Tesla.

Ce urmări vor fi

Amy Abăluță, corespondent Aleph News: „Probabil vor urma niște marcări de profituri, având în vedere că doar săptămână asta Tesla a crescut cu aproximativ 13%. Dar ce știm sigur este că Tesla este văzută ca o perlă a wall-street-ului. Cu siguranță va atrage noi investiori, ceea ce s-ar traduce prin faptul că lichiditatea Tesla o să crească.”

Tesla este deja cea mai tranzacționată companie străină de către investitorii români. Anunțul acesta plus cel că Tesla vine în România de acum câteva zile, va atrage și mai mulți investitori.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS