• Tesla are un nou rival, producătorul de autoturisme electrice Nio
  • Nio a avut în ianuarie o creștere de 450% a livrărilor
  • Compania estimează pentru 2021 o evoluție puternică

Tesla are un nou rival. Producătorul chinez de autoturisme electrice Nio ia avânt. În luna ianuarie, a înregistrat o creștere a livrărilor de 450%. Pentru 2021, Nio semnalează un start puternic.

Compania Nio s-a lansat în 2014, când a prezentat un autoturism electric cu o autonomie de 1000 de kilometri și a intrat în parteneriat cu producătorul de plăci electrice Nvidia. A folosit tehnologia firmei americane pentru producerea proceselor de conducere autonomă.

Producătorul chinez a înregistrat în luna ianuarie o creștere a livrărilor de peste 450%, potrivit Ziarului Financiar. În Ianuarie 2020 a avut peste 1500 de livrări, iar anul acesta peste 7000. Este a șasea lună de livrări record, ducând totalul la peste 80 de mii. Nio a avut nevoie de șase ani pentru a ajunge în acest punct, în timp ce Tesla a produs 180.750 de mașini noi doar în trimestrul patru al lui 2020.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Valoarea de piață a constructorului chinez de mașini electrice ajunge în prezent la 89,9 miliarde de dolari, aproape de suma înregistrată de Tesla în ianuarie 2020. Firma lui Elon Musk are în prezent o valoare de piață de 796 miliardede dolari.