• Gradul de ocupare pe Valea Prahovei în minivacanță, la jumătate față de 2019.
  • Turismul balneo și city-break-urile sunt inexistente.
  • Turismul rural este singurul care merge cât de cât bine.

A mers șchiopătat turismul în mica vacanță de 1 decembrie, dar măcar n-a mers târâș. Da, față de 1 decembrie 2019, vânzările au fost la jumătate. Dar lucrurile au fost de vreo 3 ori mai bune față de weekendul trecut.

„Hotelierii nici măcar n-au reușit să rămână pe 0, darămite să facă profit. Conform Federației Patronatelor din Turismul Românesc, hotelierii incluși în această statistică au raportat pierderi. Gradul de ocupare pe Valea Prahovei a fost de 50-60 la sută în acest weekend prelungit, în vreme ce anul trecut, în minivacanță, nu aveai loc să arunci un ac – gradul de ocupare era de 100%. Totuși, trebuie să-ți spun că weekendul trecut abia 15-20% din locurile de cazare erau ocupate”, a transmis Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.

City break-urile, aproape inexistente

„În primul rând, să vorbim de turismul balnear. Am aflat că suntem singura țară din Europa care nu are nicio stațiune balneară deschisă în acest moment. Veștile proaste continuă și când vorbim de city-break-uri. Patronatele din turism nici n-au avut cu ce să facă statistici aici. Practic, aproape nimeni n-a vizitat orașele românești care erau destinații consacrate de city-break. Unde mai pui și că unele sunt în carantină. Vești oarecum bune vin… de la țară. Turismul rural a mers binișor. Locurile de cazare au fost ocupate cam 60-70 la sută, semn că turiștii au căutat locuri pe care le-au considerat mai puțin aglomerate”, a adăugat Raisa Humeniuc

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA