• Valea Prahovei a înregistrat o înjumătățire a numărului de vizitatori.
  • Anul trecut, rezervările pentru Crăciun erau făcute din luna august.
  • Călătoriile internaționale au un minus de 70 procente.

În pandemie, călătorului nu-i șade așa de bine cu drumul. Virusul cu care ne batem de atâtea luni a speriat 85 la sută dintre turiștii străini care ne vizitau țara, iar românii au călătorit și ei mult mai puțin anul acesta. Pe Valea Prahovei numărul vizitatorilor a scăzut la jumătate în primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut. Hotelierii speră ca odată cu prima ninsoare să aibă mai mult noroc.

„Am discutat cu cei din HoReCa și mi-au spus că deja au rezervări pentru Crăciun, dar oamenii nu s-au înghesuit ca în alți ani. Înainte hotelurile care aveau programe și pentru copii, cadouri aduse de Mosu, spectacole erau rezervate integral încă din lunile de vară. Dacă ne gândim că nu va mai fi la îndemană să meargă la schi în Austria, Franța sau Italia, atunci e posibil să avem stațiunile noastre mai aglomerate. Autoritățile spun că schiorii au voie doar doi la număr în gondolă, iar la cozi vor pastra distanțarea socială.

Situația este similară în Europa cand vine vorba de scaderea numărului de turiști. Călătoriile internaționale s-au redus cu 70 la sută arată graficele și au venit cu o pierdere de 730 de miliarde de dolari în turismul internațional. O sumă de 8 ori mai mare decât pierderea din 2009, an impactat de criza economică globală. Experții spun că vom reveni la normal dupa 2023”, a transmis Mădălina Bucur, corespondent Aleph News.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sub 10.000 de turiști străini pe Valea Prahovei, în 2020

„Dacă aruncăm o privire, vedem că cifrele sunt în scădere semnificativă. Dacă la nivelul României aveam 10 milioane de turiști români și străini pe primele 9 luni ale anului, în anul 2020, practric, au scăzut la jumătate. Mai dramatic s-a văzut scăderea la turiștii străini. Pe Valea Prahovei, anul acesta, abia am mai avut sub 10.000 de turiști străini, când anul trecut, în aceeași perioadă, pe primele 3 trimestre, aveam 63.000 de turiști străini. Cu toate acestea, turismul românesc nu stă atât de rău, cum arată media europeană, unde scăderile au fost de circa 70 la sută”, a declarat Adi Voican, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!