• Vârful de sezon e aproape la jumătate în privința cazărilor, față de iulie 2019
  • City-break-urile au avut de suferit, românii au evitat turismul urban
  • Partea bună a situației generate de epidemie este că românii au cheltuit în țară

Ca să-ți faci o idee cât de prost au dus-o hotelierii în vara asta, ascultă numerele astea de la Institutul Național de Statistică: numărul turiștilor a scăzut aproape la jumătate în iulie 2020 față de iulie anul trecut.

În luna iulie, care este vârful de sezon, cazările au scădut cu 44% față de aceeași lună a lui 2019. Turiștii români sunt cu 35% mai puțini, iar turiștii străini cu 90%.

City Break-urile au avut de suferit

City-break-urile au avut de suferit, turismul urban fiind evitat în orașele mari ale țării. Durata medie a șederii a fost de 3 zile. Gradul de ocupare al structurilor de cazare a fost de doar 28% în iulie 2020.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cine a câștigat?

Marii câștigători sunt proprietarii de pensiuni și hotelierii din Deltă. Românii s-au simțit în siguranță aici, pentru că au văzut imaginile de pe litoral, cu aglomerația. Practic, turismul din Deltă și-a dublat ponderea față de 2019.

Partea bună? Românii au cheltuit bani în țară

A scăzut deficitul turismului cu vreo 250 de milioane de euro. Ca să înțelegi – românii mergeau anul trecut în tot felul de vacanțe scumpe, în străinătate. Teama și starea de urgență le-au pus piedică. Așa că, ce să vezi, românii au cheltuit diferența în țară. Și uite cum a ajuns deficitul de la 1 miliard de euro la 765 milioane.