• UiPath a depus actele pentru listarea la Bursă în SUA
  • Compania ţinteşte o evaluare de 20 miliarde de dolari
  • Procesul ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2021

Producătorul de software UiPath, primul unicorn românesc, anunţă că a depus actele pentru listarea la Bursă în SUA în 2021.

Cea mai mare companie românească a ajuns în câţiva ani la venituri anuale de 500 milioane de dolari, potrivit Ziarului Financiar.

UiPath are acum sediul în New York

Este o veste bună pentru mediul de business din ţară. O companie pornită într-un apartament din Bucureşti ajunge la Bursa de la New York, cea mai mare din lume. Dacă planurile merg înainte şi compania se va lista pe bursa americană, un român va putea deveni investitor la acest unicorn.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Mai mult decât atât, chiar şi fondurile de pensii private ar putea investi. Adică am putea vedea UiPath chiar și în portofoliul de investiții al celor care gestionează banii de pensie pentru 7,6 milioane de români. Întrebarea e dacă am putea asista la o listare duală şi la Bucureşti. Dacă s-ar întâmpla asta, cu siguranţă bursa locală va avea de câştigat.

Care sunt veniturile companiei şi ce clienţi are în portofoliu

Compania a avut în 2019 o cifră de afaceri de 360 milioane de dolari. Asta după ce a ajutat mari companii americane să îşi automatizeze procesele de rutină.

Printre cei mai mari clienţi se numără Mc Donald’s, CIA, forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi Duracell.